ویژگی های ویتامین A چیست؟

0
323

اعمال

ویتامینA اعمال متنوعی دارد که بعضی از آنها کاملاً شناخته نشده اند. ظاهراً بعضی از اشکال ویتامین A فعالیت بیولوژیکی ندارند.نقش ویتامین A در بینایی، عمده ترین عمل شناخته شده آن است.این ویتامین برای چرخه بینایی(توانایی دیدن در روشنایی وتاریکی) ضروری است. نقش عمده دیگر ویتامینA در توانایی سلول ها برای نقسیم شدن است که هنوز مکانیسم آن تحت مطالعه می باشد. به این ترتیب ویتامین A در تولید مثل، رشد تشکیل استخوان و دندان، سنتز و حفظ اپیتلیوم سالم و سیستم ایمنی دخالت دارند.

منابع

ویتامین A منابع زیادی دارد. ویتامین در موادغذایی حیوانی و کاروتنوئیدها در مواد غذایی گیاهی وجود دارند.شیر پرچربی‌، خامه، کره، پینر چرب وزرده تخم مرغ منابع خوب ویتامین A  هستند.افرادی که رژیم کم چربی و کم کلسترول دارند می توانند از محصولات کم یا بدون چربی شیر و مارگارین غنی شده با ویتامین A استفاده کنند.

سبزی های زردرنگ:‌ هویج،‌ کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین، کدو خورشی.

میوه های زرد رنگ:‌ زردآلو، طالبی، انبه.

سبزی های دارای برگ سبز: برگ چغندر،‌ خردل،‌ترب،‌کلم،‌ گل کلم، کنگر فرنگی، اسفناج و سبزی های سبز سالادی.

سبزی های ساقه ای سبز: مارچوبه، بروکلی.

میوه ها و سبزی های قرمز:‌ گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای قرمز.

عدم کفایت/کمبود:

خشکی پوست،‌ عدم تطابق بینایی در تاریکی،‌ ناراحتی های چشمی و مقادیر کم ویتامین A اولین علائم هستند.

پاسخ به موضوع

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید